Bestaat dé Doldenaar?

Honderd jaar geleden was er nog amper sprake van een dorp, maar ooit raakten we hier verzeild. Omdat we hier zijn geboren, of omdat ons droomhuis toevallig hier stond. Omdat we hier werken of in behandeling zijn. Allemaal nemen we ons verhaal mee. Zo heeft Den Dolder net zo veel verhalen als het mensen telt.

Mensen van Den Dolder geeft die verhalen een stem en een gezicht, want Doldenaar bestaat niet. Maar met elkaar vormen we wel één dorp. Met korte interviews en professionele foto’s bouwen we een online dorp. Later zal een selectie uit alle verhalen ook in boekvorm verschijnen. 

boek

Meer weten of meedoen?

Meld je aan via onderstaand formulier, dan nemen wij contact met je op:

Wie zit erachter?

Mensen van Den Dolder is een initiatief van kunstenaarsechtpaar Dees en Koen Wilgehof en fotograaf Mel Boas. Het project wordt ondersteund door Fivoor, forensische en intensieve psychiatrie

Dees Wilgehof-Sodaar

schrijver

Toen we voor het eerst de Willem Arntsz Hoeve op reden om ons nieuwe huis te bekijken was ik verkocht. Ik heb altijd in het bos willen wonen. Den Dolder kende ik eigenlijk alleen vanwege de wildwestverhalen die ik had gehoord. Nu is het de plek waar een wens werkelijkheid werd.

Koen portret

Koen Wilgehof-Sodaar

vormgever / beeldend kunstenaar

Voor mij was Den Dolder altijd het dorp waar ik doorheen reed als ik naar Amsterdam ging, waar ik geboren ben. Dat ik er ooit zou wonen kwam niet in me op. Nu rijd ik van waar dan ook uitgerekend naar dit dorp en is het mijn thuis.

Mel portret

Mel Boas

fotograaf

Op zeistinbeeld.nl leg ik het dagelijks leven in Zeist vast en Den Dolder hoort daar voor mij vanzelfsprekend bij. Het is geweldig om ergens een onopvallende toeschouwer te kunnen zijn en dan vast te leggen wat je ziet gebeuren. Als je om je heen kijkt is er namelijk altijd iets te ontdekken en met foto’s kun je contact, verbinding en plezier doorgeven.

Sophie Koek

omgevingsmanager Fivoor

Mensen van Den Dolder laat zien wie we zijn als inwoners van een dorp waar we werken, onze boodschappen doen, genieten van de mooie omgeving en elkaar tegenkomen. Het is waardevol als je door in contact te komen elkaar kunt leren kennen. Cliënten en medewerkers van de klinieken vormen steeds meer een onderdeel van de samenleving en dat past ook bij de veranderingen in de psychiatrie. Die is steeds meer op de maatschappij gericht. En alhoewel er altijd zorg aanwezig is geweest in het dorp, en de verbinding tussen de Willem Arntsz Hoeve en het dorp diep zit, is de relatie de laatste jaren onder druk komen te staan. Met dit project willen we al die verschillende mensen van Den Dolder laten zien. Wie weet waar het ons brengt!

Je kunt geen content van deze pagina downloaden